måndag 21 april 2014

Raw tårta deluxe eller rawarta som vi säger!

Nomnomnom! Gjorde en rawtårta eller som sambon säger- rawta (Funkar nog det med) igår när vi firade påsk med vår roomie. Och jag undrar bara varför jag inte vågat göra det tidigare! ☺️

Den var ju både skitkul att göra och väldigt enkelt. Och den blev vacker och viltigast av allt- jädrigt mumsig :) kändes bra att avsluta helgen med något som kändes onyttigt utan att vara det helt. Har ju druckit öl och ätit naturgodis för två år fram under två dagar, så något som inte tryckte på samvetet kändes bra! 

Så för chokladälskaren med samvete kommer här receptet (originalet från ptbyemma.se men jag har gjort en del ändringar) 


Botten:
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 mandelflarn 
2 msk kakao 
5 torkade ekologiska fikon
5 torkade ekologiska aprikoser 

Mixa nötterna till ett fint mjöl och lägg sedan i resten av ingredienserna. Smeta ut i en form med avtagbara kanter och ställ in i kylen.

Fyllning
3 dl ekologiskt jordnötssmör 
5 små ekologiska bananer
2,5 tsk vaniljpulver
1/2 dl kokosolja
Salt - smaka av




Mixa ihop alla ingredienser till en härlig smet. Ta ut formen ur kylen och häll sedan ut fyllningen på bottnen. Ställ sedan in i kylen igen. 


Chokladtopping:
 2 dl kakao (helst raw kakao men hade ingen hemma tyvärr) 
0,5 dl kokosolja
0,5 dl ekologiskt jordnötssmör
1 dl vatten

Blanda alla ingredienser till en fin kräm som du sedan smetar ut ovanpå bananfyllningen. Ställ in tårtan i frysen ett par timmar. 

Ta ut den cirka en halvtimme innan den ska ätas så den hinner mjukna lite. Den var fruktansvärt god när den var kall men hunnit mjukna till lite. 

Dekorera gärna med favoritböcker och kanske ha lite extra bär vid sidan, är ju mycket smaker så den blir rätt mäktig. 


Tveka inte att testa, den är ljuvlig och känns fruktansvärt onyttig ( om man har behovet att känns sig lite så...) men man kan ha gott samvete när man äter en bit eller två :)

Kram❤️



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar